Jørgensen baalt van kritiek: ''Je kunt het ook omdraaien"

26 juni 2021 – Nicolai Jørgensen heeft hard uitgehaald naar de mensen die hem in een kwaad daglicht hebben gesteld. De afgelopen dagen gingen de verhalen dat hij de conditietest bij de start van de voorbereiding niet gehaald had en was er kritiek op zijn blessuregevoeligheid van de laatste jaren. De aanvaller heeft een topsalaris in De Kuip, maar wist dat dus de laatste jaren niet waar te maken.

Jørgensen baalt van kritiek: ''Je kunt het ook omdraaien"

De spits verzet zich tegen het beeld dat in Nederland van hem wordt geschetst in gesprek met het Deense BT. "Ik heb er een beetje moeite mee. Het is duidelijk dat ik een van de beter betaalde spelers ben, maar tegelijkertijd kun je het ook omdraaien en zeggen dat ze verschillende keren de kans hebben gehad mij te verkopen aan een club, waar ik meer had kunnen verdienen dan ik nu verdien. In mijn ogen is het dus niet eerlijk dat er wordt gesproken over een vertrek en over het geld.''

Jørgensen lijkt deze zomer te vertrekken uit de havenstad. "Ik train inderdaad voor mezelf. Ik vertelde de trainer dat ik hier al vijf jaar zit en dat het geen geheim was dat ook Feyenoord van plan was mij in de winter te verkopen en dat we nu naar deze zomer zouden kijken. De trainer zei toen dat hij mijn eerlijkheid respecteerde, maar dat hij zich liever wilde concentreren op de 22 spelers waarvan hij weet dat hij die tot zijn beschikking zal hebben."

Het betekent dat de aanvaller, die tijdens het kampioensjaar topscorer van de Eredivisie werd, inmiddels traint met de looptrainer van de club. "Dat is volkomen normaal. Ik heb geen reden tot klagen. Ik wacht dus op dit moment gewoon af. Want het kan best zo zijn dat een eerste aanbieding niet de beste is. Er speelt niets."

Feyenoord

gerelateerd