Derksen fileert dramatisch Oranje: "Hij acteert de vedette"

27 juni 2021, 21:37

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor de beslissingen van bondscoach Frank de Boer. Na de uitschakeling op het EK was de analist duidelijk over aanvaller Memphis Depay en doelman Maarten Stekelenburg. Volgens Derksen had De Boer veel eerder moeten ingrijpen bij het Nederlands elftal.

"Waar is de status van Memphis nou op gebaseerd?", vraagt Derksen zich hardop af aan de tafel van De Oranje Zomer. "Als ik hem vier wedstrijden slecht zie spelen, is het voor de rest van het elftal onbegrijpelijk dat hij nooit gewisseld wordt. Malen is weer de lul. Memphis heeft dit toernooi geen goede wedstrijd gespeeld. Hij acteert de vedette van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Laat dat dan verdomme ook zien. Hij heeft vier wedstrijden de kans gehad, maar dat gedrag heeft hij niet in het veld laten zien."

Ook het matige optreden van Maarten Stekelenburg werd besproken in het voetbalpraatprogramma. De routinier van Ajax werd eerste keus na het wegvallen van Jasper Cillessen, maar volgens Derksen had De Boer dat beter niet kunnen doen. "Het is een bejaarde keeper die al vijf jaar reserve is. Die eerste bal was gewoon een blunder en die tweede was niet onhoudbaar. Er stond een oude krakkemikkige man in het doel. Gisteren liet Donnarumma zien hoe het moet. Die heerste in het strafschopgebied."

René van der Gijp en tafelgast Dick Advocaat vinden het ook onbegrijpelijk dat De Boer er voor het toernooi voor koos om Cillessen helemaal niet mee te nemen naar het EK. "Je moet hem er altijd bij houden. Wat maakt dat uit?", aldus Van der Gijp, die in zijn woorden werd gesteund door Advocaat. "Eigenlijk kun je het helemaal niet maken richting die jongen. Het is onbegrijpelijk dat je hem niet gewoon bij de selectie houdt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen