Laporta: zonder verkopen is Messi 'onhaalbaar' voor Barça

9 juli 2021, 07:54

Als FC Barcelona er niet in slaagt om de A-selectie verder leeg te laten lopen, dan is het financieel onmogelijk om het contract van Lionel Messi alsnog te verlengen. De club heeft een flinke zwarte lijst van overbodige spelers en nam reeds afscheid van Junior Firpo, Francisco Trincão, Jean-Clair Todibo, Konrad de la Fuente en Matheus Fernandes, maar is nog lang niet klaar. Anders is een langer verblijf van Messi volstrekt onrealistisch.

Dat heeft voorzitter Joan Laporta donderdagavond verteld over de situatie van de aanvoerder van FC Barcelona, die inmiddels geen contract meer heeft in Camp Nou. "Zolang er geen uitgaande transfers meer komen, is het financieel in ieder geval onmogelijk om het contract van Messi te verlengen", zei de preses donderdagavond over de toekomst van de kleine Argentijn. Koeman toonde zich behoorlijk rustig over het probleem, maar er zal wel flink wat moeten gebeuren, zo is wel duidelijk.

Onder anderen Miralem Pjanic, Neto Murara, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Philippe Coutinho en Riqui Puig staan nog op de nominatie om al dan niet tijdelijk te vertrekken uit Camp Nou. Dat moet voor de nodige financiële impulsen zorgen. Ook zal er nog één absolute ster moeten vertrekken: Antoine Griezmann is in de etalage gezet, terwijl het contract van Ousmane Dembélé in de zomer van 2022 afloopt en ook een transfertarget is. Dat alles heeft te maken met de financiële regels in La Liga waaraan FC Barcelona moet voldoen. 

Lees ook: 'Koeman ziet opnieuw twee overbodige spelers naar Ligue 1 gaan'

Manchester City kan Messi ook niet betalen

Het goede nieuws voor FC Barcelona waren de woorden van La Liga-baas Javier Tebas tegenover Sky Sports. De baas van de Spaanse competitie ging ook in op de toekomst van Messi, die volgens hem niet in Manchester ligt. The Citizens kunnen hem simpelweg niet betalen, ook niet nu de aanvaller transfervrij op te pikken is.

"Onder de huidige voorwaarden van zijn contract is hij voor geen enkele Europese club te betalen", stelt Tebas. Volgens hem is het ook niet wenselijk. "Als ze het wel doen, is het financiële doping. Ik heb Pep Guardiola ook gevraagd of hij zoveel prijzen zou hebben gewonnen zónder de financiële doping. (...) Dat verpest het voetbal gewoon. Alle clubs moeten investeringen doen, die ver boven hun financiële draagkracht liggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen