Vitesse doet zaken met Juventus en haalt gewenste spits

14 juli 2021 – Vitesse heeft zich verzekerd van de diensten van Nikolai Baden Frederiksen. De Arnhemse club neemt de 21-jarige Deense spits per direct over van Juventus. Frederiksen verbindt zich voor drie jaar aan Vitesse met een optie voor een extra seizoen.

Vitesse doet zaken met Juventus en haalt gewenste spits

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Frederiksen werd opgeleid door Naesby BK, brak door bij FC Nordsjaelland en maakte in 2018 de overstap naar Juventus. Tot een doorbraak in Turijn kwam het niet. Frederiksen speelde zijn wedstrijden in het beloftenelftal en werd tweemaal verhuurd: aan Fortuna Sittard en het Oostenrijkse WSG Tirol.

Namens de Limburgse club kwam hij, mede door de coronacrisis, tot slechts twee optredens in de Eredivisie. In Oostenrijk maakte hij vorig seizoen indruk door 18 keer in 32 wedstrijden te scoren. "Mijn gevoel bij deze club was direct al goed. Ik kijk ernaar uit om op het veld te staan met mijn nieuwe teamgenoten. Het is mooi dat Jacob (Rasmussen, red.) hier ook bij hoort. Hij heeft me veel positiefs over Vitesse verteld. Dat bevestigde mijn gevoel dat dit een prachtige club is, waar ik mij verder kan ontwikkelen", aldus de Vitesse-aanwinst.

In Arnhem gelooft men in de kwaliteiten van de aanwinst. "Nikolai past perfect in het spitsenprofiel dat we hadden opgesteld. Hij is talentvol, maar tegelijkertijd ook al ervaren. Daarnaast is Nikolai een veelzijdige speler; hij kan als een echte spits fungeren, maar is ook flexibel om bijvoorbeeld als nummer 10 te spelen. Dat vergroot de opties voor de trainer. Het uitstekende schot van Nikolai kan een gevaarlijk wapen vormen voor onze ploeg. Dat heeft hij vorig seizoen ook laten zien in Oostenrijk. Met gepaste trots en een dankwoord richting Juventus heten we Nikolai welkom", reageert technisch directeur Johannes Spors.

Vitesse versterkte zich eerder deze transferwindow met Daan Reiziger (Ajax), Toni Domgjoni (FC Zürich), Romaric Yapi (Brighton & Hove Albion) en Julian Von Moos (FC Basel).

Reacties

Eredivisie

gerelateerd