Leeuwinnen beginnen in sterke opstelling aan Spelen

21 juli 2021 – De Oranje Leeuwinnen openen de Olympische Spelen vanmiddag (13.00 uur) tegen Zambia met een sterk team. Bondscoach Sarina Wiegman kan alleen niet beschikken over de geblesseerde aanvoerder Sherida Spitse, die op het middenveld wordt vervangen door Jill Roord. Daarom is er voorin een basisplaats voor Shanice van de Sanden.

Leeuwinnen beginnen in sterke opstelling aan Spelen

Sari van Veenendaal begint onder de lat en wordt achterin bijgestaan door Dominique Janssen, Stefanie van der Gragt, Aniek Nouwen en Merel van Dongen. Op het middenveld spelen naast Roord ook Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Spitse haakte eerder deze week met een knieblessure af en mist ook de rest van het toernooi.

De voorhoede van Oranje wordt gevormd door Lieke Martens, Vivianne Miedema en Van de Sanden. Dat betekent dat Lineth Beerensteyn op de bank moet plaatsnemen. Datzelfde geldt door Lize Kop, Kika van Es, Sisca Folkertsma, Lynn Wilms, Victoria Pelova en Renate Jansen. Loes Geurts, Anouk Dekker, Inessa Kaagman en Joëlle Smits zitten niet bij de selectie.

Oranje speelt in de groepsfase ook tegen Brazilië (zaterdag, 13.00 uur) en China (dinsdag, 13.30 uur). Het is de eerste keer dat de Nederlandse dames deelnemen aan de Spelen. De laatste twee eindtoernooien haalde Oranje de finale. Het EK van 2017 werd gewonnen en op het WK van 2019 werd de ploeg van Wiegman tweede achter de Verenigde Staten.

Oranje

gerelateerd