Leeuwinnen en Miedema verpulveren Spelen-records

21 juli 2021 – De Oranje Leeuwinnen zijn fantastisch aan de Olympische Spelen begonnen. Hoewel het nietige Zambia driemaal tot scoren wist te komen, haalde de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman de dubbele cijfers: Nederland won met 3-10 en gaat daardoor fier aan kop in de groepsfase. Het zorgde zelfs voor het verbreken van een record op de Spelen.

Leeuwinnen en Miedema verpulveren Spelen-records

De wedstrijd tussen Zambia en Nederland is namelijk met afstand de meest doelpuntrijke wedstrijd ooit op de Olympische Spelen. Dat record stond tot deze zomer op naam van Duitsland en China, waar de Duitsers er in 2004 een spektakelstuk van maken. De vrouwelijke Mannschaft haalde uit met 8-0. Oranje en Zambia kwamen dus dertien keer tot scoren.

Grote ster aan de kant van de Leeuwinnen was Vivianne Miedema, die vier keer tot scoren kwam. Daarmee is zij de tweede vrouw ooit met vier treffers tijdens een wedstrijd op de Spelen. Birgit Prinz slaagde daar namens Duitsland in 2004, in hetzelfde duel tegen de Chinezen, eveneens in. De 25-jarige superspits kwam daarmee op 77 interlandgoals. 

Ook Lieke Martens deelde in de feestvreugdem door de 1-5 te verzorgen. Daarmee werd de aanvaller van FC Barcelona de derde Nederlandse ooit met minstens vijftig goals voor Oranje: ook Miedema en Manon Melis (59) kregen dat voor elkaar. 

Eredivisie

gerelateerd