Definitief: Van Wolfswinkel moet Danilo doen vergeten

21 juli 2021 – Ricky van Wolfswinkel keert definitief terug in de Eredivisie. De 32-jarige aanvaller maakt transfervrij de overstap van FC Basel naar FC Twente, waar hij woensdagmiddag zijn handtekening zette onder een tweejarige verbintenis. In Enschede is de ervaren spits de opvolger van de naar Ajax teruggekeerde aanvaller Danilo.

Definitief: Van Wolfswinkel moet Danilo doen vergeten

Van Wolfswinkel is dolblij met zijn nieuwe werkgever. "FC Twente staat in een rijtje met clubs die mij altijd heeft aangesproken, ik kijk uit om hier te gaan spelen en wil mooie prestaties behalen met de ploeg", laat hij weten op de clubwebsite." Daar wil ik mij bijdrage aan leveren. FC Twente is een mooie club met fantastische supporters die er altijd achter staan, dat hebben ze de laatste jaren wel laten zien."

Van Wolfswinkel heeft een rijke carrière achter de rug. Naast twee interlands voor het Nederlands elftal droeg hij de shirts van Vitesse, FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne, Real Betis en FC Basel. Bij de laatste club in Zwitserland stond hij vier seizoenen onder contract. Tot dusverre was hij in zijn loopbaan goed voor 163 treffers. In 2017 schoot hij Vitesse nog naar de gewonnen KNVB beker.

Anderhalf jaar geleden liep Van Wolfswinkel een herscenschudding op tijdens een competitieduel. Uit een scan bleek dat hij een hersenaneurysma had, waardoor een hersenbloeding op de loer lag. Vanwege een operatie was hij ruim vier maanden uit de roulatie. In Nederland hoopt de spits zijn kunsten weer te gaan vertonen.

Daar zal ook FC Twente op hopen, aangezien hij de opvolger is van de naar Ajax teruggekeerde Danilo. De Braziliaan was met name in de eerste seizoenshelft op dreef en sloeg in totaal zeventien keer toe in de Eredivisie.

Eredivisie

gerelateerd