'Pechvogel Cillessen bezorgt Van Gaal meteen dilemma bij Oranje'

22 juli 2021 – Jasper Cillessen heeft tijdens de voorbereiding van zijn club Valencia een spierblessure opgelopen. De 32-jarige doelman lijkt nog een aantal weken nodig te hebben om volledig fit te worden en dat kan gevolgen hebben voor Oranje. Het Nederlands elftal speelt begin september namelijk drie wedstrijden.

'Pechvogel Cillessen bezorgt Van Gaal meteen dilemma bij Oranje'

Cillessen werd onlangs door bondscoach Frank de Boer niet meegenomen naar het EK. De goalie werd voorafgaand aan het toernooi positief getest op het coronavirus en werd door De Boer uit de EK-selectie van Oranje verwijderd. Nu hoopt hij zich onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal weer in het elftal te spelen, maar een blessure is daarbij niet bepaald handig.

Volgens verschillende Spaanse media ging het voor Cillessen mis in de oefenwedstrijd tegen Villarreal. Daarna ontbrak hij namelijk in het oefentreffen met het Griekse Atromitos. Cillessen wordt door trainer Pepe Bordalás gezien als eerste doelman van Valencia, maar dreigt de eerste competitiewedstrijd op vrijdag 13 augustus tegen Getafe al te moeten missen.

Het is onduidelijkheid hoelang Cillessen aan de kant staat, maar in Spanje wordt gesproken over een aantal weken. Oranje speelt begin september kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Op het EK waren doelmannen Maarten Stekelenburg, Tim Krul en Marco Bizot van de partij. Binnenkort zal Van Gaal hierin nieuwe keuzes moeten maken.

Oranje

gerelateerd