Krantenoverzicht: 'Feyenoord doet pijn aan de ogen in Kosovo'

23 juli 2021, 09:46

Feyenoord speelde donderdagavond teleurstellend gelijk (0-0) op bezoek bij FC Drita. Zodoende moeten de Rotterdammers in eigen stadion nog behoorlijk aan de bak om de tweede voorronde van de Conference League te overleven. De reacties op het gelijkspel van de ploeg van Arne Slot zijn dan ook niet mals.

"Feyenoord doet pijn aan de ogen in Kosovo", is te lezen in De Telegraaf, dat de nieuwe manier van spelen nog niet echt terug zag in Pristina. Waar de geluiden tijdens de voorbereiding nog positief waren, kon Feyenoord tegen Drita zeker geen potten breken. "Feyenoord speelde in een veel te laag tempo om het defensieve FC Drita in de problemen te brengen. Slot wil graag dat zijn elftal de tegenstander vol onder druk zet, maar wat als een tegenstander de bal niet wil hebben?"

In het Algemeen Dagblad wordt een ander probleem aan de kaak gesteld. Slot kan namelijk nog wel een spits gebruiken. "Als één aspect namelijk bevestigd wordt in het kleine, maar sfeervolle Stadiumi Fadil Vokrri is het wel dat Feyenoord in elk geval een extra spits nodig heeft om Europese niemendalletjes te overleven. Tegen FC Drita krijgt Naoufal Bannis de voorkeur boven de later voor hem ingevallen Robert Bozeník."

Naast Bannis en Bozeník staat ook Dylan Vente onder contract in de Kuip, maar dat lijkt niet voldoende te zijn voor Slot. De naam van Graziano Pellè zingt rond in Rotterdam-Zuid, maar het is de vraag of hij haalbaar is. "Het kan niet anders of Slot zal het duel met FC Drita aangrijpen om bij technisch directeur Frank Arnesen nog eens te vissen naar de haalbaarheid van een doelpuntmaker", is te lezen in het AD.

Tot slot steekt Trouw nog enigszins de draak met de nieuwe Conference League. "De Conference League is de nieuwe derderangscompetitie die de UEFA heeft opgezet om met name ook clubjes uit kleinere voetballanden een kans op Europese wedstrijden te geven. Het debuut van Feyenoord in deze competitie verdiende het predicaat Europees voetbal niet. FC Drita had voor deze wedstrijd uit moeten wijken naar een stadionnetje in Pristina omdat het eigen gammele onderkomen in Gjilan niet aan de UEFA-eisen voldeed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen