Ajax speelt eerste Duitse test gelijk tegen Bayern München

24 juli 2021, 18:25   Bijgewerkt: 24 juli 2021, 18:47

Ajax heeft in een vermakelijke wedstrijd Bayern München op een 2-2 gelijkspel gehouden. De Nederlandse ploeg wist uitstekend mee te komen met de Duitse landskampioen, waar nog wel veel spelers ontbraken door het Europees kampioenschap. Joshua Zirkzee kreeg speeltijd bij de Duitsers, maar hij wist zich niet te onderscheiden ondanks een reuzekans.

Ajax kwam al na tien minuten op voorsprong in de Allianz Arena. Sébastien Haller wist de bal in een overvol strafschopgebied bij Zakaria Labyad te krijgen. De middenvelder wist wel raad met die mogelijkheid. David Neres, Ryan Gravenberch en Labyad waren daarna dicht bij een tweede doelpunt voor de Amsterdammers, maar de goal viel in de veertigste minuut voor Bayern München. Dat kwam niet helemaal uit het nietws, want ook de Duitse ploeg deelde de gehele eerste helft al wat speldenprikjes uit.

Choupo-Moting was het eindstation van een mooie aanval, waarna ook snel het tweede doelpunt aan Duitse zijde leek te vallen. Ajax verspeelde de bal slordig achterin, waardoor Joshua Zirkzee er vandoor ging. Hij passeerde doelman Remko Pasveer, maar wachtte daarna te lang met schieten. Daardoor kon Perr Schuurs vlak voor de doellijn nog ingrijpen met een prima tackle.  

Na rust kwam Bayern alsnog op voorsprong. Na vier minuten spelen in het tweede bedrijf kopte de 19-jarige Tanguy Nianzou de 2-1 tegen de touwen. Lang kon Der Rekordmeister niet genieten van de voorsprong, want invaller Victor Jensen schoot van een meter of negentien prachtig in de verre hoek. Het bleek in de zestigste minuut al de laatste goal van de wedstrijd te zijn, maar dat betekende niet dat het duel doodbloedde. Beide ploegen bleven jagen op een derde treffer, maar kwalitatief ontliepen de ploegen elkaar nauwelijks.

Het betekent dat de ploeg van Erik ten Hag, waar Steven Berghuis zijn officieuze debuut maakte, de eerste Duitse test gelijkspeelde. Ajax reist nu door naar het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg. Zaterdag 31 juli oefenen de Amsterdammers dan nog tegen RB Leipzig. Op 4 augustus staat de laatste oefenwedstrijd tegen Premier League-club Leeds United op het programma. Dat is de laatste test voor PSV de tegenstander is in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen