Agüero onderging stamcelbehandeling om fit te starten bij Barça

28 juli 2021 – Sergio Agüero (33) heeft er deze zomer alles aan gedaan om zo fit mogelijk aan de training van FC Barcelona te verschijnen. De ervaren aanvaller kampte de laatste jaren met heel veel blessureleed bij Manchester City en om dat in Catalonië enigszins te voorkomen, heeft hij een stamcelbehandeling ondergaan in de zomer.

Agüero onderging stamcelbehandeling om fit te starten bij Barça

Dat schrijft Cadena SER over de behandeling van Agüero bij de Spaanse chirurg Robert Soler, die dat in het verleden vaker deed. Het komt erop neer dat hij met behulp van de stamcellen extra kraakbeen in de knieën van voetballers zet. Aguëro heeft al heel veel problemen gehad met zijn knieën, waarbij operaties en revalidaties ten koste gaan van het kraakbeen.

Agüero heeft daarbij een voorbeeld genomen aan voetballers als Carles Puyol, Martin Ødegaard en de tennisser Rafael Nadal, die dezelfde operatie ondergingen bij de arts Soler. Onduidelijk is of de behandeling van Agüero nog invloed heeft op de inzetbaarheid van de Argentijn in de eerste weken van Koeman. 

Lees ookKoeman spreekt zich uit over Memphis, Messi, Pedri en Agüero

Agüero sluit maandag aan bij de selectie van Ronald Koeman, waar hij hoopt fitter te zijn dan de laatste jaren bij The Citizens. Afgelopen seizoen kampte hij met een zware hamstringblessure, een jaar ervoor had hij een zware knieblessure. Mede daardoor is de verwachting dat hij in Camp Nou als stand-in zal fungeren, omdat hij een heel seizoen fit voetballen al lang geleden is voor hem.

LaLiga

gerelateerd