'Transfer Álvarez ondanks harde woorden Overmars nog mogelijk'

30 juli 2021 – Marc Overmars was deze week duidelijk: Antony en Edson Álvarez zijn niet te koop. Bayern München en Stade Rennes hebben interesse in de Ajacieden, maar daar zei Overmars niet aan mee te willen werken. Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij is een transfer echter ondanks die woorden niet van de baan.

'Transfer Álvarez ondanks harde woorden Overmars nog mogelijk'

De journalist meldde vorige week dat Ajax een bod van achttien miljoen euro op Álvarez had ontvangen, wat door Ajax resoluut was afgewezen. "Ook al zegt Overmars dat hij niet te koop is... Dat is gewoon een onderhandelingstactiek", stelt Verweij in de podcast Kick Off. "Als hij zegt dat hij wel te koop is, gaat er drie miljoen euro van de prijs af. Hij zegt nu dat hij niet te koop is, maar zal toch gewoon gaan onderhandelen."

Volgens Verweij is de keuze van Álvarez zelf allesbepalend. De middenvelder, die zich na een stroeve start in de Amsterdamse basis knokte, kan zelf eenvoudig een nieuwe stap in zijn loopbaan forceren. Het is bovendien de vraag met welk bod Ajax akkoord zal gaan. De Mexicaan kwam twee jaar geleden over van Club America, dat vijftien miljoen voor de speler ontving.

In de podcast wordt ook de mogelijke opvolging voor Álvarez besproken. Bij Ajax is intern Daley Blind topkandidaat om die vacature op te vullen, waardoor Lisandro Martínez in het hart van de defensie zal gaan acteren. "In dat geval wordt Blind zeker een optie voor op het middenveld."

Eredivisie

gerelateerd