"Kökcü overschat kwaliteiten, er is niemand die hem corrigeert"

31 juli 2021 – Nu Orkun Kökcü met nummer tien speelt, moet hij voldoen aan hoge verwachtingen. Die maakte de Feyenoorder in de duels met FC Drita niet waar. In beide wedstrijden liet de middenvelder een matige indruk achter. Volgens Jan Everse overschat Kökcü zijn eigen kwaliteiten.

"Kökcü overschat kwaliteiten, er is niemand die hem corrigeert"

"Als jij nummer tien opeist moet je wel kwaliteiten hebben. Zo ver is hij nog lang niet, hij overschat zijn eigen kwaliteiten. Hij geeft zoveel ballen weg", zegt Everse bij RTV Rijnmond. "Hij moet eens simpel leren spelen. Dat is het grote probleem bij Feyenoord: er is niemand die hem corrigeert. Dat zie ik aan de manier waarop hij speelt."

Everse heeft ook een duidelijke mening over de complete ploeg van Feyenoord. Volgens hem is die niet heel veel sterker dan vorig seizoen. "Het is nog steeds matig positiespel, met veel te veel handelingen. Dan speel je ook FC Drita niet uit elkaar. Dick Advocaat kreeg de nodige kritiek maar die was heel slim. Hij zag dat je met dit elftal niet op de middenlijn kan verdedigen. Tegen Ajax of PSV had je er donderdag gewoon zes of zeven om je oren gekregen."

Feyenoord

gerelateerd