Memphis imponeert weer bij ruime zege Koeman

31 juli 2021 – Memphis speelde een zeer ongelukkig EK met het Nederlands elftal, maar voor zijn nieuwe club is hij al behoorlijk in vorm. In een oefenwedstrijd tegen het Duitse VfB Stuttgart was hij wederom trefzeker en liet hij zien over veel scorend vermogen te beschikken. Na twintig minuten had hij een prachtige openingstreffer op de schoen. Barcelona won de wedstrijd met 0-3.

Memphis imponeert weer bij ruime zege Koeman

De 27-jarige Memphis maakte deze zomer zijn droomtransfer waar. Na jarenlang uitblinken bij Olympique Lyon was hij transfervrij en dus pikte het Barcelona van Ronald Koeman hem op. Bij de openingstreffer lieten de landgenoten van Koeman zien van grote waarde te zijn voor zijn elftal. Frenkie de Jong kwam met een prachtige pass op de proppen en Memphis was ontsnapt aan de defensie.

Na een perfecte aanname vanuit de lucht en een schijnbeweging waarmee hij zijn tegenstander volledig het bos in stuurde, volleerde hij de bal hard achter de doelman. Memphis maakte in het vorige oefenduel al een strafschop, maar ook zijn eerste velddoelpunt liet niet lang op zich wachten. Bij Barcelona stond ook Sergiño Dest in de basis, maar hij werd wel gebruikt als linksback. Het Oostenrijkse toptalent Yusuf Demir (18) maakte er voor rust nog 0-2 van en dus zat Koeman op rozen. 

Na rust werden de nodige wissels doorgevoerd en onder meer Frenkie de Jong en Memphis moesten het veld in de loop van het duel verlaten. Riqui Puig besliste het duel uiteindelijk door de 0-3 eenvoudig binnen te schieten. Zo doet Koeman goede zaken in de voorbereiding: alle drie de oefenduels werden tot nu toe eenvoudig gewonnen.

Eredivisie

gerelateerd