Feyenoord kan Zirkzee definitief vergeten na telefoontje Kompany

3 augustus 2021 – Feyenoord kan de komst van Joshua Zirkzee (20) definitief vergeten. De talentvolle aanvaller wordt het komende seizoen namelijk verhuurd aan Anderlecht. De Belgische topclub heeft bij de deal overigens geen optie tot koop bedongen bij eigenaar Bayern München, dat hem het afgelopen half jaar nog bij Parma stalde. 

Feyenoord kan Zirkzee definitief vergeten na telefoontje Kompany

Anderlecht heeft de aankomende deal dinsdagavond bevestigd via de officiële kanalen. "Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik. Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en het project spreekt mij enorm aan", vertelt de kersverse aanwinst op de clubsite van de Belgische club. "Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om zijn doelen te bereiken." Dat was vermoedelijk ook de reden dat hij de Jupiler Pro League verkoos boven de Eredivisie in met Feyenoord. 

Anderlecht had duidelijk een spits nodig, want uit de eerste twee duels werd slechts één punt behaald. De club, die mogelijk Vitesse nog treft in de voorronde van de Conference League, is de laatste jaren onder Kompany wel een ploeg geworden waar veel jonge talenten doorbreken, want eveneens aantrekkelijk is voor Zirkzee. Omdat ook te combineren met hoofdprijzen, is echter nog niet gelukt.

Voor Feyenoord betekent het dat er een optie minder is als het gaat om het halen van een spits. De Rotterdammers hadden de voormalig jeugdspeler van Bayern ook op het oog, maar grijpen naast diens komst. Andraz Sporar (Sporting Portugal), Raúl García (Real Betis Sevilla) en Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo) werden gelinkt aan een stap naar De Kuip, maar lijken onbetaalbaar voor technisch directeur Frank Arnesen.

Feyenoord

gerelateerd