'Grotere clubs willen Onana, doelman negeert Lyon'

4 augustus 2021 – De transfersoap rond André Onana krijgt een nieuw hoofdstuk. De geschorste keeper leek de laatste dagen in rap tempo op weg naar Olympique Lyon, maar de Franse subtopper dreigt alsnog naast de Kameroener te grijpen. Hoewel er al grotendeels een akkoord was bereikt, zet Onana in op een ander avontuur.

'Grotere clubs willen Onana, doelman negeert Lyon'

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Onana heeft aanbiedingen van 'grotere clubs' op zak, waardoor hij wil wachten met zijn handtekening zetten in Lyon. Eerder meldden Franse media dat Onana pas volgend jaar zomer naar een nieuwe club wilde verkassen, maar de Nederlandse media weten dat hij deze maand zijn transfer wil voltooien.

De 25-jarige sluitpost bereikte vorige week een persoonlijk akkoord met Lyon, terwijl ook Ajax en de Fransen eruit kwamen. Aanvankelijk verlangden de Amsterdammers een bod van tien miljoen euro, maar de topclub deed water bij de wijn en was bereid hem voor zes miljoen te laten gaan. Daarmee leek er een einde te komen aan alle geruchten, maar Onana blies de soap nieuw leven in.

Ajax heeft deze zomer volop ingezet op een vertrek van Onana. Zo werd Remko Pasveer gehaald als concurrent van Maarten Stekelenburg en strikten de Amsterdammers ook de talentvolle Jay Gorter. Onana mag pas vanaf 4 november in actie komen wegens een dopingschorsing. Peter Bosz, trainer van Lyon, was bereid daarmee akkoord te gaan.

Ajax

gerelateerd