Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Done deals bij Sparta, ADO Den Haag, Fortuna Sittard en Emmen

5 augustus 2021 – In de Eerste Divisie staat het seizoen op beginnen en dat betekent dat er clubs last minute nog op zoek zijn naar versterkingen. Vanaf het eerste én tweede niveau in Nederland kwam er donderdagmiddag dan ook officieel én bijna-officieel transfernieuws.

Done deals bij Sparta, ADO Den Haag, Fortuna Sittard en Emmen

Sparta Rotterdam maakte bekend dat in navolging van Maduka Okoye het contract van de talentvolle aanvaller Emanuel Emegha (18) ook is verlengd. De spits heeft voor een jaar langer getekend en ligt zodoende tot 2024 vast op Het Kasteel. "Wij wilden hem graag belonen met een nieuw contract, omdat wij geloven in zijn potentie. Door de lengte van dit contract maken we allebei duidelijk dat we een goed gevoel hebben met elkaar en met vertrouwen uitkijken naar de toekomst", aldus technisch directeur Henk van Stee op de clubsite.

Fortuna Sittard heeft Mike van Beijnen voor het komende seizoen verhuurd aan FC Den Bosch. De back kwam afgelopen zomer nog over vanuit het tweede team van FC Barcelona. Volgens De Limburger zou de club ook jagen op een spits van TOP Oss: Tijjani Noslin. Hij kwam in deze zomer over van DHSC Utrecht en maakte in de voorbereiding zoveel indruk, dat de Limburgers hem nu alweer willen overnemen van de Eerste Divisie-club. TOP Oss presenteerde zelf overigens Kay Tejan: hij maakte als proefspeler indruk en tekent een contract voor één seizoen.

FC Emmen heeft vlak voor de seizoensstart nog maar weer eens afscheid genomen van een speler. Het contract van middenvelder Didier La Torre is in wederzijds overleg ontbonden bij de Drentenaren. Het is de 23ste (!) speler die deze zomer de deur achter zich dichttrekt op de Oude Meerdijk en was vermoedelijk te duur om aan te blijven dit seizoen.

En vanuit FC Twente kwam officieus nieuws via TC/Tubantia. FC Twente heeft middenvelders Michel Vlap (Anderlecht) en Michal Sadilek (PSV) vrijwel zeker binnen. Alleen de medische keuring hoeft nog te worden afgelegd en als daarin geen bijzonderheden aan het licht komen, dan wordt het tweetal voor een seizoen gehuurd van hun werkgevers. 

Ook vanuit de Hofstad kwam vers nieuws, maar daarover brengt de club pas later meer naar buiten. Het is de eerste échte aanwinst voor ADO Den Haag. 

Eredivisie

gerelateerd