Superreeks eindigt na anderhalf jaar: Gerrard en Rangers onderuit

7 augustus 2021 – Voor het Rangers FC van trainer Steven Gerrard is zaterdagmiddag een einde gekomen aan een zeer bijzondere reeks. Nadat het liefst veertig competitiewedstrijden op rij niet had verloren, ging de ploeg op bezoek bij Dundee United onderuit. De thuisploeg was met 1-0 te sterk.

Superreeks eindigt na anderhalf jaar: Gerrard en Rangers onderuit

Na een negen jaar lange hegemonie van Celtic was het in Schotland na jaren van ellende eindelijk weer de beurt aan Rangers. De ploeg werd in het seizoen 2020/2021 ongeslagen kampioen en bouwde zo een reeks op van veertig competitiewedstrijden - in totaal liefst anderhalf jaar - zonder nederlaag. De laatste dateerde van 4 maart 2020, toen Hamilton Academical met 0-1 te sterk was. 

Dit seizoen ging het echter in de tweede wedstrijd al mis. De 23-jarige linksback Jamie Robson zette Rangers met de enige treffer van de wedstrijd weer met beide benen op de grond. Zo was het Dundee United, de nummer negen van het vorige seizoen, dat wist te stunten tegen de landskampioen.

Hoewel Rangers in de competitie lange tijd niet verloor, moet het in Europa wel aan de bak. Aanstaande dinsdag ontvangt het in Glasgow Malmö FF voor de return in de derde voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd in Zweden ging met 2-1 verloren. 

Eredivisie

gerelateerd