Piqué haalt uit na Messi-vertrek: "Daar voelen we nu de pijn van"

9 augustus 2021, 11:35   Bijgewerkt: 9 augustus 2021, 11:46

Gerard Piqué heeft gemengde gevoelens na het verslaan van Juventus in de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart. De ploeg won met 3-0, maar het was de eerste wedstrijd na het 'Messi-tijdperk'. Dat doet pijn bij de verdediger, die wel vertrouwen houdt in de toekomst.

"Het was een erg goede wedstrijd. We hadden de betere kansen en dat zorgt voor een goed gevoel na een wedstrijd die zo raar was vanwege alle gebeurtenissen", doelt hij op de situatie rondom Messi. De Catalaanse grootmacht kon zijn salaris niet meer betalen, waardoor hij nu op zoek gaat naar een nieuwe club. "Dat de beste speler in de geschiedenis zo moet vertrekken is zwaar en doet pijn. Er zou een dag komen waarop hij zou vertrekken. Het leven gaat uiteindelijk ook verder, mensen blijven graag naar het stadion komen en vandaag hebben we ze een show gegeven", aldus Piqué in gesprek met Marca.

Het moet het begin zijn van nieuwe successen in Camp Nou. "We weten dat we met het vertrek van Leo een hele belangrijke speler zullen verliezen. Hij is de beste speler in de geschiedenis. Qua talent worden we dus minder, maar dat moeten we compenseren door in andere aspecten te groeien. Uiteindelijk zijn we verplicht om weer mee te strijden om de prijzen."

Piqué kon het vervolgens niet laten de rol van voormalig president Josep Maria Bartomeu aan te stippen. Hij liet de club achter op de rand van de afgrond, zo blijkt nu. "De manier waarop de club geleid is in de laatste jaren, is niet goed geweest. Daar voelen we nu de pijn van. Maar de geschiedenis leert ons ook dat we weer zullen opstaan. Deze wedstrijd geeft ons in ieder geval vertrouwen. Het kan nog een goed jaar worden, we hebben de hoop dat het goedkomt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen