'Steven Berghuis doet aangifte na 19 pagina's aan bedreigingen'

11 augustus 2021, 07:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis heeft officieel aangifte gedaan bij de politie wegens ernstige bedreigingen aan zijn adres. De 29-jarige aanvaller en zijn familie kregen diverse schokkende berichten van supporters na zijn pikante transfer van Feyenoord naar Ajax. In totaal kreeg hij maar liefst negentien A4'tjes aan dreigementen van Rotterdamse supporters.

Dat meldt De Telegraaf. De krant heeft de brief van Berghuis aan de recherche ingezien. 'Mijn gezin en ik hebben in ieder geval een deel van deze berichten als zeer bedreigend ervaren en achten het daarom noodzakelijk om aangifte van bedreiging te doen', schrijft Berghuis, die alle bedreigingen in diverse A4'tjes aan zijn brief heeft toegevoegd.

Het nummer van Berghuis lekte na zijn transfer van Feyenoord naar Ajax uit, maar ook op social media moest hij het ontgelden. In veel berichten viel te lezen dat supporters hem dood wilden maken. Vooral zijn verjaardag, 19 december, werd vaak genoemd. Op die datum gaat Ajax op bezoek in de Kuip. 'Berghuis is een kk Jood, dat ie maar zijn kk nek breekt', luidt een van de heftige verwensingen. 'Ik pleeg een aanslag op je kk gezin, ik meen het' en 'Ik hoop dat je kind sterft'.

Berghuis heeft zelf niet gereageerd op zijn aangifte, maar algemeen directeur Edwin van der Sar staat achter zijn aanwinst. "Wij wisten dat rondom deze transfer veel emotie los zou komen. Daar hebben meerdere mensen vanuit de club ook met Steven over gesproken. Maar er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan. Wij staan als club volledig achter de aangifte die is gedaan en waar mogelijk helpen wij hem, zodat hij zich volledig kan richten op het voetballen."

Feyenoord nam in een eerder stadium al afstand van de ernstige verwensingen aan het adres van Berghuis. Zo werd hij op een muurschildering afgebeeld als jood in de Tweede Wereldoorlog en werd zijn naam op een spandoek genoteerd met de doodgeschoten Martin van de Pol en Peter R. de Vries. Achter de naam van Berghuis miste het vinkje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen