Ten Hag ondanks verhoogd bod stellig: "Alvarez blijft bij Ajax"

14 augustus 2021, 23:40

Zo stellig als Stade Rennes blijft inzetten op de komst van Edson Álvarez, zo stellig is Ajax in het standpunt dat hij niet mag vertrekken. Deze week verscheen het bericht dat de Fransen het toch al hoge bod op de middenvelder nog eens verhoogd hebben. Voor trainer Erik ten Hag verandert dat de zaak echter niet.

Na de 5-0 zege op NEC in het eerste Eredivisieduel van het seizoen werd Ten Hag door de NOS gevraagd wat hij kan doen om een vertrek van Álvarez te voorkomen. "Ik kan het in ieder geval bij de club aangeven", antwoordde hij. "Dat heb ik ook gedaan. Wat mij betreft is het geen issue. Dat boek kunnen we sluiten: Edson Álvarez speelt dit jaar bij Ajax."

Soortgelijke teksten klonken eerder al uit de mond van technisch directeur Marc Overmars. "Na een moeizaam begin zie je dat hij stappen maakt, zijn draai weet te vinden in Nederland en bij Ajax, en een belangrijke speler is geworden. Hij mag van ons dus niet weg", vertelde hij enkele weken geleden aan Voetbal International. Daarmee maakte hij echter nog geen einde aan de geruchten rond de Mexicaan.

Clubwatcher Mike Verweij noemde zijn woorden 'gewoon een onderhandelingstactiek' en berichtte niet veel later dat Stade Rennes de strijd om Álvarez nog altijd niet opgegeven had. De club zou liefst twintig miljoen euro voor de Ajacied over hebben, een bedrag waarbij Overmars volgens Verweij altijd om tafel zou gaan. De journalist suggereerde echter dat de speler zelf op de rem had getrapt, omdat hij graag bij Ajax zou blijven.

Inmiddels lijkt het er dus op dat dat inderdaad zal gebeuren, omdat zowel Ten Hag als de clubleiding niet bereid is de basiskracht te laten gaan. Bovendien bevindt Ajax zich in een goede positie: Álvarez heeft in Amsterdam nog een langlopend contract tot medio 2024. 

Lees ook: 'Ajax krijgt verhoogd bod op middenvelder Alvarez'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen