Brobbey blameert zich met Leipzig, Bizot pakt opnieuw punt

15 augustus 2021, 17:31

RB Leipzig is matig aan het nieuwe seizoen begonnen. De topclub van Brian Brobbey ging op bezoek bij laagvlieger FSV Mainz pijnlijk onderuit: 1-0. De van Ajax overgekomen Brobbey kon zijn ploeg niet behoeden van duur puntverlies. De negentienjarige aanvaller kwam in de slotfase binnen de lijnen, maar kon niet meer bijdragen aan een goed resultaat.

Het was Moussa Niakhaté die dankbaar profiteerde van matig verdedigen achterin bij Leipzig. Na een enorme fout kreeg de Fransman de bal voor de voeten, die hij eenvoudig in het doel kon schuiven. Daarmee deelde hij een pijnlijke tik uit aan Leipzig, dat dit seizoen Bayern München hoopt af te troeven in strijd om de titel. Ook de grootmacht begon matig: een 1-1 gelijkspel bij Borussia Mönchengladbach.

Bij Leipzig begon voormalig NAC- en PSV-verdediger Angelino als linksback. Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste ontbraken in de wedstrijdselectie van Mainz. St. Juste hoopt deze zomer nog een transfer te maken. De ex-Feyenoorder zit momenteel in quarantaine, net als Boëtius en flink wat andere ploeggenoten. Zelfs tegen een veredeld B-team kon Leipzig geen zege boeken.

Bizot

Marco Bizot heeft voor de tweede wedstrijd op rij een punt gepakt met zijn nieuwe club Stade Brest. In eigen huis zorgde Jérémy Le Douaron in extremis voor de 1-1. Kort daarvoor was Stade Rennes dankzij Serhou Guirassy nog op voorsprong gekomen, maar de ploegen eindigden het duel dus in evenwicht. Stade Brest kreeg veruit de meeste kansen, maar deed zichzelf tekort.

Bizot is er nog niet in geslaagd om de nul te houden sinds zijn avontuur in Frankrijk van start is gegaan. Afgelopen weekend moest hij ook eenmaal vissen. Destijds pakte Brest, vorig seizoen nog degradatiekandidaat, knap een punt op bezoek bij topclub Olympique Lyon. Brest bezet momenteel een plek in de Franse middenmoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen