KNVB brengt ADO Den Haag drie punten in mindering

16 augustus 2021 – De KNVB heeft ADO Den Haag bestraft met drie punten in mindering omdat de begroting nog altijd niet sluitend is. De Haagse club had tot vorige week de tijd om dat voor elkaar te krijgen, maar is daar niet in geslaagd.

KNVB brengt ADO Den Haag drie punten in mindering

ADO is per brief op de hoogte zijn gesteld van de puntenstraf. De club diende twee maanden geleden de begroting voor het nieuwe seizoen bij de KNVB in en maakte tegelijkertijd bekend dat er nog wel sprake was van een substantiële liquiditeitsbehoefte. Op basis van het licentiereglement had ADO vervolgens nog acht weken de tijd om de begroting alsnog sluitend te krijgen.

Dat is niet binnen die termijn gelukt, waardoor de onafhankelijke licentiecommissie betaald voetbal is overgegaan tot sancties. ADO moet drie punten inleveren en dat is een flinke streep door de rekening van trainer Ruud Brood. De Hagenaren stonden namelijk na twee wedstrijden op kop in de Eerste Divisie. In de eerste speelrondes werden zowel Jong Ajax (2-0) als FC Volendam (1-3) verslagen.

ADO kan financieel alleen gezond worden als het wordt overgenomen. De club, die nu nog in handen is van de Chinese eigenaar United Vansen Sports, zoekt al maanden tevergeefs naar een overnamepartij.

In beroep
ADO gaat in beroep tegen de puntenstraf. De club ziet 'voldoende aanknopingspunten' om het beroepschrift in te dienen. 'Tot het moment van een uitspraak van de beroepscommissie is de drie punten aftrek geen feit en blijft ADO Den Haag koploper in de Keuken Kampioen Divisie', voegt ADO toe.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd