'Vilhena wil vertrekken uit Rusland na vechtpartij met teamgenoot'

16 augustus 2021, 18:34

Tonny Vilhena gaat deze zomer mogelijk op zoek naar een nieuwe club. De middenvelder van FK Krasnodar heeft het zo erg met ploeggenoot Vladimir Ilyin aan de stok gehad, dat hij weigert in Rusland te blijven voetballen. Vilhena ontbrak dit weekend al in de wedstrijdselectie van Krasnodar en lijkt nu af te koersen op een vertrek.

Dat meldt het Russische Championnat. Een bron van binnen de club meldt dat de middenvelder een conflict heeft gehad met Ilyin en dat hij niet meer mee wil trainen. Het is onduidelijk waar de ruzie over gaat. Vilhena zou bij het bestuur van de club hebben aangedrongen op een vertrek. Zijn trainer Viktor Goncharenko bevestigde inderdaad dat de twee ruzie hebben gehad, maar volgens hem ging het om niets meer dan een schermutseling. 

De club lijkt voorlopig echter niet van plan mee te werken aan een vertrek van de middenvelder, die nog een contract tot 2024 heeft bij Krasnodar en daar geldt als een van de belangrijkste spelers. De 26-jarige linkspoot was in de eerste drie duels al twee keer trefzeker, maar zat tegen Arsenal Toela (3-2 overwinning) afgelopen weekend dus niet bij de groep.

Vilhena is dit seizoen in Rusland begonnen als linkervleugelverdediger, een positie waarop Ronald Koeman hem in 2018 al posteerde bij het Nederlands elftal. Destijds maakte hij met zijn harde manier van spelen veel indruk door Cristiano Ronaldo af te stoppen. Vilhena speelde in totaal vijftien interlands voor het Nederlands elftal. Deze zomer stond zijn naam in de voorselectie van het Nederlands elftal, maar hij viel op het laatste moment af.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen