Haller en Berghuis imponeren niet: "Die kan niet mee in de CL''

17 augustus 2021, 10:40

Ajax begon het Eredivisieseizoen met een klinkende 5-0 overwinning op NEC. Sébastien Haller schoot in de vijfde minuut de eerste treffer tegen de touwen, maar valentijn Driessen is kritisch op de spits. Daarnaast kan ook Steven Berghuis nog niet bekoren.

De spits maakte afgelopen winter voor een recordbedrag de overstap van West Ham United naar Amsterdam. "Als je Haller ziet… Dan denk je: die kan niet mee in de Champions League. Die is alleen met zichzelf bezig. Hij heeft geen kwaliteiten qua meevoetballen, maar als afmaker wel", stelt de journalist bij Voetbalpraat. Kenneth Perez kan zich daar wel in vinden. "Het is niet verfijnd. Maar als hij minimaal 25 goals in de Eredivisie maakt... Het kan zo dat Dusan Tadic in de Champions League weer in de spits staat."

Ondanks de overwinning op de Nijmeegse promovendus maakte ook Berghuis weinig indruk op Driessen. Tegen NEC was de buitenspeler niet direct betrokken bij een treffer. De journalist stelt dat hij Berghuis 'nog niet één keer zijn handelsmerk heeft laten zien' bij Ajax. Waar in Rotterdan alles om hem draaide, is hij in Amsterdam nog niet onomstreden. Sterker nog: Antony zou wel eens een basispaats kunnen krijgen.

"De kwaliteiten van Antony passen heel goed bij Ajax. Dat zei ik vorig jaar ook al. Als je Tadic op links hebt en Antony aan de andere kant, dan heb je diepgang en een actie op de flanken. Antony is ook heel doelgericht, maar Berghuis had een hoger rendement, al was dat wel bij Feyenoord", aldus Driessen. Perez denkt dat beide spelers genoeg minuten gaan maken. "Het hangt er vanaf welk type voetballer je nodig hebt op een bepaald moment. Het wordt ook interessant in welke opstelling Ajax gaat spelen in de Champions League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen