Álvarez-transfer van de baan: Stade Rennes haalt alternatief

17 augustus 2021, 12:21   Bijgewerkt: 17 augustus 2021, 12:57

De transfer van Edson Álvarez lijkt van de baan. De verdedigende middenvelder van Ajax stond in de belangstelling van Stade Rennes, dat zelfs een bod deed van twintig miljoen. Inmiddels heeft de club Baptiste Santamaria overgenomen van SC Freiburg.

Sky Deutschland en L'Equipe melden dat de Franse club circa veertien miljoen euro heeft betaald voor de diensten van de Franse middenvelder, die gezien wordt als de opvolger van Steven N'Zonzi en officieel is gepresenteerd. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van AS Roma, maar het was geen optie om hem definitief aan te trekken. Daarom wordt Santamaria teruggehaald naar zijn vaderland. De middenvelder maakte vorig seizoen de overstap van Angers naar de Bundesliga. Zijn Duitse avontuur blijft dus beperkt tot een jaar.

Dat Álverez in de Johan Cruijff ArenA blijft is overigens geen verrassing. Erik ten Hag was zaterdagavond duidelijk voor de camera van de NOS: "Wat mij betreft is het geen issue. Dat boek kunnen we sluiten. Hij blijft." Nu Rennes een nieuwe spelers heeft, lijkt een transfer van de baan, maar er is nog een optie dat de Fransen in Amsterdam terugkeren. Eduardo Camavinga heeft nog maar een éénjarig contract bij de Ligue 1-club en wordt al jaren door de internationale top gevolgd. Mocht hij vertrekken, dan kan Álvarez opnieuw op de radar verschijnen.

Ook Teun Koopmeiners werd de afgelopen weken in verband gebracht met de club uit de Ligue 1. Afgelopen weekend zat hij nog op de bank bij AZ. Trainer Pascal Jansen vond dat de middenvelder niet helemaal gefocust. Hij zag zijn teamgenoten Calvin Stengs en Myron Boadu vertrekken naar de Franse zon. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen