Willem II
1 – 1
Fortuna Sittard

Álvarez ontsnapt aan rood: "Moet met je poten van hem afblijven"

22 augustus 2021 – Ronald de Boer zag Edson Álvarez in de eerste helft van het duel met FC Twente ontsnappen aan een rode kaart. De Mexicaanse middenvelder kreeg voor rust geel nadat hij Michal Sadilek op het achterhoofd sloeg, terwijl na een blik op de herhaling ook rood niet had misstaan. Scheidsrechter Dennis Higler spaarde de middenvelder echter.

Álvarez ontsnapt aan rood: "Moet met je poten van hem afblijven"

Ook Davy Klaassen sloeg een speler van FC Twente in het gezicht, maar kreeg eveneens een gele prent. "Er is erg veel irritatie bij Ajax", constateerde Ronald de Boer in gesprek met ESPN. "Ik vind dat Klaassen heel erg goed wegkomt. Hij slaat hem weliswaar niet bewust, maar hij geeft een tik met de gedachte: doe eens even normaal. Dit had ook echt rood kunnen zijn."

Dat vond hij ook bij een onnodige actie van de gefrustreerde Álvarez. "Je moet gewoon met je poten van hem afblijven. Misschien gebeurt er niet veel, die Sadilek maakt er natuurlijk het ergste van. Dat doet Twente heel erg slim, Ajax moet dat soort dingen gewoon niet doen."

Ajax worstelde in de eerste helft tegen FC Twente. Het was thuisploeg FC Twente met de grootste kansen voor rust, maar beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 gelijkspel.

Ajax

gerelateerd