PSV en FC Barcelona opgelet: De Jong niet in Sevilla-selectie

22 augustus 2021 – Luuk de Jong (30) lijkt ontzettend hard op weg naar de uitgang bij Sevilla. De Nederlandse spits zit namelijk niet bij de wedstrijdselectie van de Spaanse club voor het duel met Getafe in de Primera Division. Daarbij gaat het vermoedelijk niet om een blessure, maar een statement: de aanvaller mag in deze zomer nog verkassen. 

PSV en FC Barcelona opgelet: De Jong niet in Sevilla-selectie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Op de clubsite wordt melding gemaakt van de afwezigheid van De Jong, die anders dan vorig weekend niet van de partij is. Ook Munir, die eveneens zou mogen verkassen voorin, zit niet bij de 23 selectiespelers waar trainer Julen Lopetegui een beroep op gaat doen maandagavond tegen Getafe CF. Middenvelder Alejandro Pozo is ook gepasseerd en lijkt ook op weg naar de uitgang. 

Deze week haalde Sevilla centrumspits Rafa Mir binnen, die logischerwijs wel gewoon tot de wedstrijdselectie behoort. Daardoor is de concurrentie voor De Jong naast eerste keuze Youssef En-Nesyri alleen maar gegroeid en lijkt een zomers vertrek onvermijdelijk. Vanuit Turkije is middels Besiktas al veel langer interesse, maar daarin is de Europa League-held van Sevilla zelf maar weinig geïnteresseerd.

Lees ook'Sevilla biedt Luuk de Jong aan bij FC Barcelona'

PSV wordt al langer gelinkt aan De Jong, maar het forse salaris en mogelijke prijskaartje is een potentieel probleem. Als Sevilla écht af wil van de Nederlander, kan dat in Eindhovens voordeel werken. Eerder vandaag kwam het gerucht naar buiten dat ook Ronald Koeman oren zou hebben naar De Jong bij FC Barcelona, omdat hij nog een targetman zoekt als spits. Beide clubs kunnen hun slag slaan, want Sevilla heeft hem met deze actie in de etalage gezet. 

Reacties

PSV

gerelateerd