Wiedemeijer verdedigt Higler: "Het moet gewelddadig gebeuren"

22 augustus 2021, 20:55

Reinold Wiedemeijer steunt Dennis Higler in zijn beslissing om Edson Álvarez tijdens FC Twente - Ajax niet van het veld te sturen. De Mexicaanse Ajacied deelde een tik uit aan tegenstander Michal Sadílek, maar kreeg geen kaart. Wiedemeijer gaf bij Dit was het Weekend van ESPN tekst en uitleg.

"Higler volgt de aanval, maar de VAR kan dit natuurlijk wel zien", liet de oud-scheidsrechter zondagavond weten in gesprek met Jan Joost van Gangelen, Kenneth Perez en Kees Kwakman. "Die heeft gekeken of het wel of niet geweldig en wel of niet slaan was. De VAR heeft gemeend dat het geen geweldadige impact had. Dan is het een gele kaart en dat grijp je als VAR niet in."

Volgens Wiedemeijer ging het in Enschede vooral om de wijze waarop Álvarez de overtreding maakte. "Er moet een bepaalde intensiteit in zitten. Het moet geweldadig gebeuren. Deze speler neemt natuurlijk een groot risico door dit te doen. Er zijn genoeg scheidsrechters en VAR's die wel ingrijpen. Als hier rood wordt getrokken, heeft de speler niets te vertellen."

Lees ook: Discussie over incident met Álvarez: "Ik vond het 100% rood"

Álvarez deelde in de eerste helft een flinke duw uit aan Sadílek, die na afloop uitsprak het een rode kaart te vinden. Scheidsrechter Higler vond dat ook na het bekijken van de beelden echter niet het geval. De wedstrijd tussen Twente en Ajax eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen