Blijft uitblinker Veerman? "Naar dat bod werd niet eens gekeken"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 augustus 2021 – De verwachtingen waren laag bij sc Heerenveen, maar na twee wedstrijden heeft de ploeg zes punten. Daarnaast laat de ploeg mooie dingen op het veld zien. Met name Joey Veerman maakt indruk. Het is de vraag of hij nog lang in het Abe Lenstra stadion te bewonderen is.

Blijft uitblinker Veerman? "Naar dat bod werd niet eens gekeken"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hellas Verona, Rangers FC en Feyenoord werden nadrukkelijk aan de middenvelder gelinkt. Alleen de Italiaanse club deed een serieus bod van vijf miljoen euro. "Naar dat bod werd niet eens gekeken, dus dat betekent dat ze wel wat miljoenen voor me willen hebben", vertelde Veerman dit weekend nog voor de camera van ESPN. De Friese club zou azen op een bedrag van tien miljoen euro. Algemeen directeur Cees Roozemond is duidelijk in De Telegraaf: "De bieding zoals gedaan was voor ons onvoldoende interessant."

"Je hebt soms ook te maken met constructies waarvan wij niet zeggen: dat móeten we doen. Maar de biedingen die ik hier en daar wel eens voorbij zie komen, zijn hier nooit binnengekomen, anders had hij al drie keer verkocht kunnen zijn. We gunnen Joey van harte een transfer. Die kans willen we hem echt wel bieden, maar het is ook gewoon een rustige transferwindow", vervolgt de bestuurder.

Lees ook: Uitblinker Veerman baalt van vraagprijs: "Gaat niet gebeuren"

Hoewel Heerenveen elk jaar een operationeel tekort heeft van circa zes miljoen euro, is de noodzaak er niet om Veerman van de hand te doen. Dat heeft te maken met de transfer van Mitchell van Bergen. Hij gaat voor twee miljoen euro naar het Engelse Middlesbrough. "We zijn ook redelijk door het coronajaar heen gerold, financieel bezien. Wij zijn heel blij met Joey, want hij is een fantastische voetballer. En laten we eerlijk zijn: vorig jaar hebben we met beide partijen zijn contract opengebroken en verlengd", besluit Roozemond. 

Lees ook: Heerenveen bezig met vervanger Van Bergen en spits

Ben Wijnstekers zag Veerman dit weekend uitblinken tegen RKC Waalwijk. Hij heeft dan ook een plek in zijn Elftal van de Week voor de spelmaker ingeruimd. "Joey Veerman is iemand die altijd rust aan de bal heeft en zette tegen RKC ook weer anderen goed voor de goal. Hij blijft maar presteren, ondanks alle transfergeruchten rondom hem. Dan kun je zeggen: ik speel daardoor niet. Zoals Teun Koopmeiners bij AZ. Al denk ik dat hij zelf wel graag wil, maar in Alkmaar nemen ze het risico niet. Maar Veerman op het veld blíjft goed", stelt de oud-international in De Telegraaf.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

    Van een euro maak je €50, als Nederland wint van de USA.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd