Fer vertrekt gratis bij Feyenoord en tekent contract in Turkije

24 augustus 2021 – Leroy Fer heeft zijn transfer naar Alanyaspor afgerond. De 31-jarige middenvelder gaat voor twee seizoenen (met een optie voor een extra jaar) aan de slag bij de Turkse club. Feyenoord laat Fer gratis gaan, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad.

Fer vertrekt gratis bij Feyenoord en tekent contract in Turkije

De transfer van Fer is de afgelopen uren in een stroomversnelling geraakt. Waar technisch directeur Frank Arnesen eerder op de dag tegenover De Telegraaf nog slechts bevestigde dat de routinier zich in Turkije bevond voor contractbesprekingen, heeft Alanyaspor de komst van Fer inmiddels wereldkundig gemaakt.

Fer werd al enige tijd in verband gebracht met een overgang naar Turkije, al leek Kasimpasa aanvankelijk de beste papieren te hebben. Dat Feyenoord hem vlak voor het verstrijken van de zomerse transferperiode nog laat gaan, heeft te maken met het perspectief dat de middenvelder in Rotterdam had.

Ondanks zijn staat van dienst was Fer geen basisspeler meer bij Feyenoord. Op het middenveld had hij concurrentie van onder meer Orkun Kökcü, Guus Til, Jens Toornstra en nieuwkomer Fredrik Aursnes. In de voorbereiding en het voorportaal van de Conference League werd hij gebruikt als centrale verdediger, maar dat experiment mislukte.

Feyenoord

gerelateerd