RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

Advocaat krijgt ook geen bonus bij plaatsing Feyenoord voor ECL

25 augustus 2021 – Dick Advocaat krijgt ook geen bonus als Feyenoord zich donderdagavond plaatst voor de groepsfase van de Conference League, zo meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig trainer van de Rotterdammers meent recht te hebben op een premie voor het behalen van Europees voetbal, maar Feyenoord is een andere mening toegedaan.

Advocaat krijgt ook geen bonus bij plaatsing Feyenoord voor ECL

De kans is levensgroot dat Feyenoord zich donderdag plaatst voor de groepsfase van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot won vorige week de heenwedstrijd tegen IF Elfsborg met 5-0 en kan zich daardoor in de return een nederlaag met vier doelpunten verschil permitteren. Feyenoord zal na de plaatsing voor de groepsfase om tafel met een delegatie van de huidige selectie om te kijken hoe de spelers kunnen meedelen in een deel van de opbrengst. Voor vertrokken spelers als Steven Berghuis en Eric Botteghin geldt dat zij niet zullen meedelen.

Advocaat vertelde begin juli bij de VI EK Live-talkshow aan dat hij recht heeft op een bonus (van naar verluidt een ton) van Feyenoord omdat de club zich onder zijn leiding plaatste voor de voorrondes van de Conference League. Dat deden de Rotterdammers door vorig seizoen de play-offs te winnen. "Daar hebben ze bij Feyenoord trouwens een ander idee over: zij vinden dit geen Europees voetbal. Dat krijgt nog wel een staartje…", gaf hij toen aan.

De bonus voor het behalen van Europees voetbal stond in het contract van Advocaat bij Feyenoord. "Maar daar staat de naam 'Conference League' niet in, want die competitie bestond toen nog niet... Ik moest dit toch even kwijt, want ik vond dat zó laag. Er is contact over, ja. Of er beweging in de zaak zit? Ja, negatieve beweging, want zij vinden het géén Europees voetbal", zei hij.

Feyenoord

gerelateerd