Derksen over bankzitter Berghuis: "Hij zit niet lekker in zijn vel"

30 augustus 2021, 22:59   Bijgewerkt: 30 augustus 2021, 23:06

Johan Derksen denkt dat Antony dit seizoen Steven Berghuis op de bank gaat gouden bij Ajax. De Braziliaanse buitenspeler toonde afgelopen weekend tegen Vitesse (5-0 zege) nog zijn waarde en bewees daarmee het gelijk van Erik ten Hag, die Antony de voorkeur gaf. Daar kon Derksen zich goed in vinden.

"Antony heeft gewoon meer kwaliteit en dreiging dan Berghuis", is Derksen bij Veronica Inside stellig. "Berghuis zal gisteren geschrokken zijn en hebben beseft dat hij bij Feyenoord weliswaar de ster was, maar bij Ajax een heel andere status. Je ziet dat hij niet lekker in zijn vel zit, want hij is dit niet gewend. Als 29-jarige speler heb je geen zin meer om op de bank te zitten."

Hans Kraaij Junior is het eens met de uitspraak van Derksen. "Antony heeft een versnelling, dat heeft Berghuis niet", aldus de analyticus en verslaggever. Antony kan bovendien binnendoor, maar ook buitenom passeren. Berghuis is een stuk voorspelbaarder." Sinds zijn debuut bij Ajax was Berghuis slechts goed voor één assist: tegen NEC.

Berghuis mocht zondag tegen Vitesse nog wel zijn opwachting maken, maar dat deed hij niet op zijn gebruikelijke positie als rechtsbuiten. Hij viel in als nummer tien en verving daarmee Davy Klaassen. Na afloop gaf Ten Hag aan vaker te willen experimenteren met die variant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen