Van Gaal baalt van media: "Moeten met elkaar Turkije verslaan"

6 september 2021, 14:17   Bijgewerkt: 6 september 2021, 15:12

Het Nederlands elftal neemt het dinsdagavond op tegen Turkije in de kwalificatiepoule voor het wereldkampioenschap in Qatar. Louis van Gaal zag in aanloop naar die wedstrijd basisspeler Cody Gakpo en Nathan Aké afvallen. Wie de aanvaller van PSV gaat vervangen? Dat wilde de bondscoach niet vertellen op de persconferentie.

"Dat zijn belangrijke spelers in de selectie. Vooral Cody heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Die gaan we missen. Ook omdat we mager bezet zijn op de vleugels", begint de oefenmeester, die zijn nieuwe opstelling niet wil vertellen. Hij meldt alleen dat Daley Blind na zijn schorsing terugkeert in de basis. "Maar ik wil de coach van Turkije niet wijzer laten worden. Hij laat zijn ploeg heel gedisciplineerd spelen. Dat is heel moeilijk om met Turken te doen. Turkije heeft bijna alleen maar spelers in de ploeg staan die bij topclubs spelen. Maar twee spelers spelen in eigen land. Althans, in het door ons verwachte team. Dat zegt genoeg."

Senol Günes liet deze week weten dat hij niet bang is voor het duel met Oranje. Hij stelt dat Turkije het altijd goed doet tegen sterke tegenstanders. Daarmee verklapte de bondscoach zijn tactiek, denkt Van Gaal. "Dan heb ik het idee dat hij compact gaat spelen op de counter. Maar wij gaan uit van onszelf. Het belangrijkste is dat wij een ijzersterk vertrouwen hebben in onszelf. Dit is een hele belangrijke wedstrijd. Het is geen finale, want iedereen kan in deze groep van elkaar winnen en verliezen. We kunnen wel een hele belangrijke stap zetten. Wij spelen thuis, dat is een voordeel nu er publiek welkom is. Dat geeft de spelers een kick."

De afgelopen weken werd de opstelling van Oranje steevast bekend voor de wedstrijd. Het zorgt voor verbazing bij Van Gaal. "Ik vind het heel erg dat media de opstellingen vrijgeven als ze van de bondscoach horen dat hij dat niet graag wil. Volgens mij zijn wij Nederlanders en moeten wij met elkaar Turkije verslaan. Dan gaan we de opstelling weggeven, zodat we onszelf op de borst kunnen kloppen dat we de opstelling weten. Ik begrijp dat niet, maar het hoort er schijnbaar bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen