Bakker was net weg toen Messi kwam: "Achteraf wel jammer"

7 september 2021 – Ergens vindt hij het wel jammer dat hij Paris Saint-Germain deze zomer heeft verlaten. Mitchel Bakker verruilde deze zomer Franse grootmacht voor Bayer Leverkusen, waar hij een vliegende start kent. Als de linkervleugelverdediger bij PSG was gebleven, dan had hij zich nu ploeggenoot van Lionel Messi kunnen noemen.

Bakker was net weg toen Messi kwam: "Achteraf wel jammer"

PSG trok deze zomer veel topspelers aan, met Messi als kers op de taart. "Dat zag ik niet aankomen, nee, toen ik er nog was. Natuurlijk dacht ik wel dat de club aankopen zou doen, maar niet dat dit zou gebeuren. Het is mooi voor de club. Ja, achteraf is het wel jammer dat je dat niet meemaakt, dat je niet tussen die jongens in de kleedkamer zit. Maar ja, het moet zo zijn. Ik was al vertrokken naar Leverkusen", zegt hij bij het Noordhollands Dagblad.

Bakker stond twee jaar op de loonlijst in de Franse hoofdstad. Hoewel hij in een aantal grote wedstrijden speeltijd kreeg, werd hij nooit een vaste waarde. "Ik speelde de ene keer wel en de andere keer niet. En dit voorjaar had ik 'wat dingetjes' met de trainer, ja, klopt", erkent hij. "Ook komend seizoen zou ik niet elke week gaan spelen, denk ik. Daarom was het beter te vertrekken. Ik kon wel blijven, mijn contract liep nog twee jaar door, maar het was beter om ergens heen te gaan waar ik elke week kon spelen. Dat is nu in Leverkusen. Ik ben tevreden. Mooie club, mooie competitie."

In zijn eerste maanden in dienst van Leverkusen maakt Bakker veel indruk. Door de Bundesliga is hij zelfs genomineerd voor 'Rookie van de Maand'. Dominik Szoboszlai en Mohamed Simakan zijn de concurrenten van de 21-jarige linksback.

Bundesliga

gerelateerd