Van verkrachting verdachte Mendy nog tot januari vast in de cel

10 september 2021 – Manchester City-back Benjamin Mendy zit in grote problemen. De verdediger zit momenteel in de gevangenis vanwege vermeend schuld aan vier verkrachtingen en een aanranding en zijn voorarrest is verlengd tot en met liefst 24 januari, als er uitspraak gedaan wordt in zijn zaak. Daardoor lijken de bewijzen richting hem in elk geval zwaar genoeg.

Van verkrachting verdachte Mendy nog tot januari vast in de cel

Volgens Le Parisien is zijn voorarrest verlengd en komt er op 15 november opnieuw een hoorzitting in zijn strafzaak. Dat het Openbaar Ministerie er toch voor kiest om hem tot die tijd in de gevangenis te houden, is een sterke indicatie dat zij overtuigd zijn van de bewijzen tegen de Fransman. Gezien de impact die deze zaak heeft voor iemand met de bekendheid van een voetballer bij Manchester City, is men daar in de regel voorzichtig mee.

Overigens is Mendy uiteraard onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Op 15 november volgt er dus een volgende rechtszaak, maar dan zal er nog geen uitspraak worden gedaan. Zelfs in het geval van vrijspraak zal manager Pep Guardiola zijn pupil nog maanden moeten missen. De club besloot hem overigens meteen te schorsen nadat het nieuws naar buiten kwam, in afwachting van een definitieve uitspraak van de rechter.

Lees ook: Mendy nog 2 weken in cel voor verdenking verkrachting

Manchester City haalde Mendy in 2017 naar Engeland. Mede door blessureleed is hij in vier seizoenen weinig in actie gekomen voor de kampioen van Engeland. Dit seizoen verscheen hij twee keer op het veld: in de strijd om de Community Shield tegen Leicester City (1-0 verlies) en in de eerste speelronde van de Premier League tegen Tottenham Hotspur (1-0 verlies).

Premier League

gerelateerd