Van Hanegem in column vol onbegrip over vrije week Feyenoord

12 september 2021 – Terwijl alle andere Nederlandse deelnemers aan de Europese competities wel in actie kwamen dit weekend, genoot Feyenoord van een weekend vrij. De wedstrijd tegen Heracles Almelo is verplaatst, zodat de Rotterdammers zich in alle rust kunnen voorbereiden op het duel met Maccabi Haifa van komende dinsdag. Dat kan overigens op weinig positieve woorden rekenen van Willem van Hanegem.

Van Hanegem in column vol onbegrip over vrije week Feyenoord

Van Hanegem schrijf in zijn wekelijkse column bij het Algemeen Dagblad dat hij weinig begreep van die keuze. "Hadden ze die niet op zaterdagavond, desnoods een beetje vroeger dan normaal, kunnen spelen? Ik denk dat Feyenoord die wedstrijd zal missen op weg naar de uitwedstrijden tegen Maccabi Haifa in de Conference League en PSV in de competitie. Zoveel mogelijk spelen, dat maakt spelers sterker en het elftal beter."

Verder had de kromme zich behoorlijk geërgerd aan het spel van Ajax. "Daar kon ik niet van genieten. Het was plichtmatig en PEC dat stelt niet veel voor. Ajax moet in Lissabon tegen Sporting rekening houden met wederom een gevecht. Die Portugezen laten het daar altijd op uitkomen." Daarnaast was volgens hem de uitslag van PSV wat geflatteerd. "PSV won ruim van AZ, maar in alle eerlijkheid vond ik AZ beter voetbal spelen."

Lees ook: Van Bommel met VfL Wolfsburg Europa's beste qua verdedigen

Daarnaast gebruikt de oud-voetballer zijn column om in de bres te springen voor Mark van Bommel. "Ze zaten allemaal klaar hè. De mensen die Mark van Bommel een vervelende gozer vinden. Allemaal nederlagen in de voorbereiding, te veel spelers in het veld gebracht tijdens het bekertoernooi. Handenwrijvend werden de berichten gelezen. En nu een recordstart, ik vind dat mooi. Ik noemde hem een keer als kandidaat voor Feyenoord, dat vonden sommige mensen hilarisch."

Feyenoord

gerelateerd