Van der Vaart baalt: "Berghuis wordt overgeslagen"

13 september 2021 – Rafael van der Vaart is teleurgesteld over de eerste weken van Steven Berghuis in een Ajax-shirt. De van Feyenoord overgenomen linkspoot belandde na de terugkeer van Antony op de bank, maar mocht dit weekend als 'nummer tien' beginnen op bezoek bij PEC Zwolle. Van der Vaart vindt dat Berghuis niet op waarde wordt geschat door zijn ploeggenoten.

Van der Vaart baalt: "Berghuis wordt overgeslagen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Met twee assists was Berghuis van grote waarde tegen PEC. Toch was Van der Vaart niet geheel tevreden. "Bij Feyenoord gedroeg hij zich anders dan bij Ajax. Hij wordt gewoon overgeslagen en dat irriteert me een beetje. Ik vind hem de meest creatieve speler van Ajax", aldus de voormalig topmiddenvelder van Ajax aan tafel bij Studio Voetbal.

Van der Vaart vindt dat zijn ploeggenoten hem te weinig zoeken. "Hij moet veel ballen krijgen, maar hij krijgt er maar vijf van de twintig." Dat constateert ook Ibrahim Afellay. "Ik vind hem nog te nederig. In potentie is hij de meest creatieve speler, maar hij mist nu een beetje het gif. Hij moet de ballen meer opeisen."

Berghuis heeft aan de rechterkant Antony voor zich, terwijl op 'nummer tien' normaliter Davy Klaassen speelt. Berghuis wacht nog op zijn eerste goal als speler van de Amsterdammers. Wel stond hij met zijn assists al aan de basis van drie treffers in de Eredivisie.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd