City en Leipzig spelen spektakel van het jaar, PSG voor aap

15 september 2021, 23:13   Bijgewerkt: 15 september 2021, 23:57

Mancester City en RB Leipzig hebben alvast de meest spectaculaire wedstrijd van deze Champions League-editie gespeeld. Een bizar duel eindigde in 6-3 voor City, terwijl Christopher Nkunku een hattrick maakte namens de uitploeg. Paris Saint-Germain blameerder zich flink door met 1-1 gelijk te spelen tegen het Club Brugge van Noa Lang.

De Parijzenaren begonnen eindelijk met de langverwachte droomvoorhoede. Bekende gezichten Kylian Mbappé en Neymar werden ditmaal vergezeld door Lionel Messi. Opmerkelijk genoeg moest het openingsdoelpunt van iemand anders komen: Ander Herrera. Na een fraaie individuele actie van Mbappé was hij de man die de voorzet binnenschoot.

Hoewel Paris in de eerste helft aanzienlijk meer de bal had, waren de grotere kansen voor Club Brugge. Onder meer de uitblinkende Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere, bewezen eens temeer dat geld alleen niet genoeg is in het voetbal. Met rust had het namelijk vijf keer vaker het doel onder vuur genomen dan de tegenstander. Een goal poging leverde uiteindelijk zelfs de gelijkmaker op. Na een voorassist van Lang was het uiteindelijk Vanaken die de 1-1 binnenstreepte.

Ondanks alle grote sterre, stelde PSG enorm teleur. Het verdiende geen moment de winnende treffer en de complimenten moeten vooral uit naar Club Brugge, dat een enorme stunt aflevert en zichzelf een goede dienst bewijst in de strijd om Europese overwintering.

City en Leipzig spelen CL-wedstrijd van het jaar

Manchester City begon de wedstrijd met een Nederlander in de basis. Aké maakte in de competitie tegen Tottenham een maand geleden zijn laatste minuten, maar Pep Guardiola durfde het aan om hem te laten starten. Dat betaalde zich uit, want de wedstrijd was pas een kwartier oud, toen hij zijn ploeg op voorsprong zette. Hij bleek de corner het best te timen en knikte de bal via de keeper en de onderkant van de lat binnen.

City had licht het overwicht in de wedstrijd en kwam tot meer kansen. Toch had het bij de tweede treffer wat geluk nodig van de tegenstander. Verdediger Nordi Mukiele maakte namelijk onbegrijpelijke eigen goal. De Fransman wilde de bal terugkoppen op zijn doelman, maar zag tot zijn spijt Péter Gulácsi net de verkeerde kant opstappen.

Toch kon de nummer twee van Duitsland van vorig seizoen voor rust nog iets terugdoen in de persoon van Christopher Nkunku. Lukas Klostermann nam de waarde van dat doelpunt echter meteen weg door een kopbal met zijn arm te blokken. De daaruit volgende strafschop werd benut door Riyad Mahrez. Op zijn beurt liet Nkunku het daar weer niet bij, want na rust maakte hij wederom de aansluitingstreffer, nu met een kopbal.

Uiteindelijk was miljoenenaankoop Jack Grealish verantwoordelijk voor de zesde treffer van de wedstrijd. Hij trok kort naar binnen en krulde de bal in de verre hoek. Uiteraard bleek dat nog niet het laatste doelpunt te zijn, want Nkunku completeerde zijn hattrick nog, Joao Cancelo maakte de volgende treffer, Gabriel Jesus maakte er 6-3 van en oud-PSV'er Angelino kon nog vertrekken met zijn tweede gele kaart.

Door deze bizarre voetbaluitslag staat City bovenaan in de poule, gevolgd door PSG en Club Brugge. Leipzig deed het zeker niet onverdienstelijk, maar moet zich voorlopig tevreden stellen met de laatste plek in de poule.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen