Driessen komt terug op harde uitspraken over CL-niveau Haller

16 september 2021 – Valentijn Driessen ging woensdagavond weer eens volop over de tong. Recente uitspraken van de journalist van De Telegraaf dat Sébastien Haller absoluut ongeschikt was voor het niveau van de Champions League, passeerden de revue. Driessen moest het op social media ontgelden en kwam met een compliment voor de spits.

Driessen komt terug op harde uitspraken over CL-niveau Haller

'Met zijn kwartet doelpunten drukte de Ivoriaanse spits direct alle discussies rondom hem de kop in', stelt Driessen in De Telegraaf. 'Hij zou tekortkomen voor het Champions League-niveau. Haller is koel voor het doel, maar niet zo compleet als iedereen graag ziet van een Ajax-spits. Zo iemand zou meer moeten kunnen dan alleen afdrukken. Niet voor niets werd al eens geapplaudisseerd toen hij tegen PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal voortijdig werd gewisseld.'

Volgens Driessen zou er zelfs voor de wedstrijd tegen Sporting nog getwijfeld zijn over de Tadic-variant. Ten Hag koos uiteindelijk voor Haller en kreeg gelijk. 'Driemaal was de Ivoriaanse international attent en stond hij op de juiste plaats om de bal in te tikken tegen Sporting. Bij zijn vierde goal deed hij dit na een prima aanname. Wie zeurt dan nog over z'n gebrek aan snelheid, z'n beperkte meevoetballende kwaliteiten of gebrekkige techniek?', neemt chef voetbal van de ochtendkrant enigszins zijn woorden terug.

Lees ookKranten lyrisch over 1-5-zege Ajax: MAGNIFIQUE!, INCROYABLE

'Voor even twijfelt niemand aan Haller als spits van Ajax. Of dat nu in de Eredivisie is of in de Champions League. Met vier doelpunten heeft de aanvaller direct het nodige krediet bij elkaar geschoten. Ook bij de achterban. Zolang als het duurt. Met zijn type spel zal Haller moeten blijven scoren. Anders barst de discussie zomaar weer los. Die vier treffers mogen geen incident zijn', legt Driessen anderzijds de verwachtingen ook weer hoog voor de international van Ivoorkust.


Ajax

gerelateerd