Feyenoord laat vakken harde kern dicht voor Europese duels

16 september 2021, 15:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord gaat in de thuiswedstrijden in de Conference League de vakken R, S, T, X en W leeglaten. De Rotterdammers hopen op die manier nieuwe boetes te voorkomen, nadat de club al driemaal op het matje werd geroepen bij de UEFA in de voorrondes. Daardoor hoopt de club dat de boetes beperkt blijven tot de kleine zeventigduizend euro waarop de teller momenteel staat.

Volgens RTV Rijnmond kiest Feyenoord ervoor om de desbetreffende vakken leeg te laten, omdat de boetes vooralsnog vooral daar werden opgelopen. Doordat de vijf vakken leegblijven, daalt de capaciteit in De Kuip wel met zo'n twee à vijfduizend plekken, naar zo'n 42 tot 45 duizend beschikbare kaarten als het stadion volledig uitverkocht mag worden.

Er is gekozen voor deze vakken omdat er tussen R, S en T vrij overgelopen kan worden tijdens de wedstrijden, waardoor fans zich op de centrale punten verzamelen in de vakken. Het gevolg was dat het daardoor heel druk werd, fans op de trappen terechtkwamen en juist dat is verboden bij de UEFA. Tot dusver leverde dat al 69,250 euro aan boetes op. 

Lees ookUEFA stuurt opnieuw boete naar Feyenoord na Europese avond

Dat zou voor de achterban een forse aderlating zijn als het drie wedstrijden zo zal blijven, omdat zowel in vak S als ook vak X een deel van de harde kern van de club zit. Het grote doel is om boetes daarmee te voorkomen in de toekomst, tijdens de thuiswedstrijden tegen Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen