FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Koeman lijkt zeker van positie: "Dat verzeker ik hem"

17 september 2021 – Ronald Koeman lijkt zich voorlopig geen zorgen te hoeven maken over zijn functie als trainer van FC Barcelona. Het is al langere tijd onrustig in Camp Nou, maar dat lijkt vooralsnog geen gevolgen te hebben voor de Nederlandse oefenmeester. Volgens vicevoorzitter Eduard Romeu blijft hij gewoon bij de Catalanen.

Koeman lijkt zeker van positie: "Dat verzeker ik hem"

In Spanje wordt dagelijks gesproken over het ontslag van Koeman, al lijkt de financiële situatie van Barcelona daarin een struikelblok voor de club. "Het politiek correcte antwoord is dat dit niet geval is", aldus Romeu in gesprek met COPE. "Daarnaast is dit ook helemaal geen geldprobleem. We hebben het helemaal niet gehad over een mogelijk ontslag. Die geruchten zijn volledig onjuist. We hebben zeven punten na drie competitiewedstrijden en hebben op het verkeerde moment tegen een Europese rivaal gespeeld."

Romeu is op zijn beurt juist erg te spreken over Koeman, die zelf graag bij zijn droomclub werkzaam wil blijven. "We hebben hier samen afspraken over gemaakt. Koeman is een zeer correct en zeer sympathiek persoon. Zijn relatie met Laporta is zeker niet gespannen. Als de voorzitter en de raad van bestuur bekendmaken dat Koeman zich voor hen blijft inzetten, is er volledige steun aan zijn adres. Ik verzeker hem dat we hem niet gaan ontslaan."

Koeman is begonnen aan zijn tweede seizoen in dienst van de Catalaanse grootmacht. Het contract van de 58-jarige Nederlander loopt nog tot medio 2022 en het is zeer de vraag wat de club met die verbintenis gaat doen. Het bestuur wil namelijk graag successen zien, maar dat lijkt in Europees verband vrijwel ongemogelijk. Wellicht kan Koeman in La Liga of de Copa del Rey voor betere prestaties zorgen. Komende maandag staat een thuiswedstrijd tegen Granada op de planning.

LaLiga

gerelateerd