FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Heitinga waarschuwt De Waal: "Dan had hij naast me gezeten"

18 september 2021 – Max de Waal nam vrijdagavond een groot risico toen hij in de slotfase aanlegde voor een strafschop. Als de Panenka-penalty van de spits van Jong Ajax was mislukt, dan had trainer John Heitinga daar consequenties aan verbonden.

Heitinga waarschuwt De Waal: "Dan had hij naast me gezeten"

De Waal was tegen Almere City FC de grote man aan Amsterdamse zijde. Hij zette Jong Ajax tien minuten na rust op een 1-2 voorsprong, verdubbelde vervolgens de marge en mocht een kleine tien minuten voor tijd aanleggen voor zijn hattrick. De Panenka van de negentienjarige aanvaller was succesvol.

Maar wat als hij had gemist? "Dan had hij naast me gezeten", aldus een goedlachse Heitinga voor de camera van ESPN. "We zeiden op de bank al: honderd procent dat hij voor een Panenka gaat. En ja hoor. Als hij hem scoort, dan kun je als trainer niks zeggen. Hij gaat met de bal naar huis en op dit moment staat Max de Waal op zeven goals."

De wedstrijd tussen Almere City en Jong Ajax eindigde uiteindelijk in 2-4. Voor de Amsterdammers was het de tweede doelpuntrijke zege op rij. Eerder deze week won de ploeg van Heitinga met 6-3 van NAC Breda.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd