Van Basten lovend over 'Beckenbauer van Ajax': "Een verademing"

19 september 2021, 23:25

Jurriën Timber ontwikkelt zich in recordtempo. De verdediger stond tegen Sporting Portugal zijn mannetje en liet tegen Cambuur zien dat hij ook aanvallend iets toevoegd aan het spel van Ajax. Marco van Basten is dan ook lovend over het talent. De analist maakt de vergelijking met Frans Beckenbauer.

"Hij had ballen in huis die je normaal niet ziet bij een verdediger, maar ook in verdedigend opzicht vond ik hem goed. Hij is betrouwbaar in het verdedigende gedeelte, maar aan de bal is hij ook comfortabel. Kijk, als middenvelder of aanvaller wil je die bal gewoon snel hebben. En hij gaat echt meteen naar voren toe. Hij verovert de bal en geeft meteen dieptepasses en dat is nou waarom het zo snel de goede kant op gaat", legt Van Basten uit bij Rondo.

Collega-analist Jan van Halst stelt dat Timber 'nonchalante trekjes' heeft. Dat hoeft volgens Van Basten geen slechte eigenschap te zijn. "Beckenbauer had dat ook. Het lijntje tussen zelfvertrouwen en nonchalance is heel erg dun. Door de één wordt het namelijk uitgelegd als arrogantie, terwijl de ander het uitlegt als klasse. Maar ik vind het echt een verademing om van achteruit te zien hoe snel er voetballend de oplossing naar voren wordt gezocht. Met flair én overtuiging."

Bij Oranje speelde Timber als rechtsback. Daar had de verdediger het moeilijker, zag ook de voormalig bondscoach. Hij ziet hem dan ook liever als centrale verdediger spelen. "Omdat hij veel initiatief neemt en meteen vooruitkijkt om een middenvelder of spits aan te spelen", aldus Van Basten, die het opvallend vindt dat de verdedigers van Ajax over het algemeen niet heel lang zijn. "Het zijn allemaal wat kleintjes. Je zag dat het daardoor misging in de Europa League-finale tegen United, dat alleen maar lange ballen speelde op Fellaini."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen