Unicum Ajax: geen club stond deze eeuw sneller op 25

21 september 2021, 19:26   Bijgewerkt: 21 september 2021, 19:37

Met de krankzinnige seizoensstart van Ajax is inmiddels ook een bijzonder record bereikt. Na de eerste helft tegen Fortuna Sittard staat de teller namelijk al op 25 goals. Geen enkele andere club kwam deze eeuw zo snel aan dat aantal.

Bovendien is het pas rust in Sittard en dus kan de score nog verder oplopen. In de eerste helft waren het Steven Berghuis, Noussair Mazraoui en Dusan Tadic die in ieder geval alvast zorgden dat dit unicum bereikt werd. Uitgerekend de aanvoerder tekende in de 38e minuut voor nummer 25. 

De 9-0 zege op SC Cambuur droeg uiteraard flink bij aan deze statistiek. Eerder boekten de Amsterdammers ook al ruime overwinningen op NEC en Vitesse (5-0). Ajax scoorde daarnaast één keer tegen FC Twente (1-1) en twee keer tegen PEC Zwolle (0-2). 

Hoewel het om een unicum in deze eeuw gaat, is het niet de eerste keer dat een club na zes wedstrijden al op 25 doelpunten staat. PSV was de laatste ploeg die daarin slaagde, in het seizoen 1999/2000. In totaal gebeurde het acht keer: vijf keer bij Ajax (inclusief dit seizoen), drie keer bij PSV en één keer bij Feyenoord. Het recordaantal doelpunten na zes wedstrijden staat op naam van de Eindhovenaren: dertig goals. Ajax moet na rust dus aan de bak, wil het dat aantal ook nog overtreffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen