Van Gaal hard over Telstar: "Veel is niet goed"

22 september 2021 – Louis van Gaal neemt komende vrijdag eenmalig de honneurs waar bij Telstar. De Keuken Kampioen Divisie-middenmoter neemt het met de bondscoach van het Nederlands elftal op tegen Jong AZ. De opbrengsten gaan naar de stichtingen Durf te Dromen en Spieren voor Spieren.

Van Gaal hard over Telstar: "Veel is niet goed"

Van Gaal beseft dat hij bij Telstar in een week tijd een stuk minder voor elkaar kan krijgen dan bij het Nederlands elftal. "De kwaliteit van de spelersgroep is namelijk veel minder", aldus de topcoach op de persconferentie. "Bij Oranje werk je met de hoogste kwaliteit van Nederland. Telstar heeft de laagste begroting van het Nederlands voetbal." In Velsen-Zuid ziet hij nog genoeg ruimte voor verbetering. "Ik had wel wat op- en aanmerkingen op het spel. Sommige dingen zien er goed uit, maar veel vind ik niet goed. Dat klinkt hard, maar het is wel de waarheid."

Lees ook: Van Gaal op trainingsveld Telstar: "Begrijp je wat ik bedoel?"

Van Gaal is sinds zijn aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal een druk man, maar hij wilde zijn klus bij Telstar niet afblazen. "Ik heb iets beloofd en dan kom ik dat na, zo zit ik in elkaar. Als je iets hebt toegezegd, moet je het ook doen." Zijn vrouw Truus gaf uiteindelijk groen licht. "Zij beheert mijn agenda en regelt alle zaken."

Telstar heeft het stadion voor de eenmalige gelegenheid uitverkocht. De tickets gingen voor 2,63 euro over de toonbank, terwijl de training inclusief een drankje erbij voor vijf euro kon worden bijgewoond. Van Gaal heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Jong AZ. "De jongens zullen in ieder geval worden opgezweept door alle aandacht."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd