Franse media kraken 'spook' Wijnaldum en delen onvoldoendes uit

23 september 2021 – Georginio Wijnaldum heeft het moeilijk in zijn eerste weken als speler van Paris Saint-Germain. De middenvelder kreeg woensdagavond een basisplaats tegen FC Metz, maar hij wist niet te overtuigen tegen de laagvlieger. In de Franse media wordt de international van Oranje dan ook met de grond gelijk gemaakt.

Franse media kraken 'spook' Wijnaldum en delen onvoldoendes uit

Wijnaldum werd door Le Parisien voor zijn matige optreden 'beloond' met een 3.5. Volgens de bekende krant gedroeg de onzichtbare middenvelder zich in Metz als Belphégor, de naam van het spook van het Louvre. L'Equipe was ook niet bepaald te spreken over de wedstrijd van Wijnaldum, die door de sportkrant werd getrakteerd op een ruime onvoldoende: 3.

De dertigjarige Wijnaldum werd in Metz na ruim een uur spelen vervangen door Ángel Di María. De routinier speelde in zijn eerste weken bij PSG acht wedstrijden, die hij verdeelde over de Ligue 1, Champions League en Trophée des Champions. Op bezoek bij Metz werd in extremis met 1-2 gewonnen door een doelpunt van Achraf Hakimi. Hij had ook de eerste treffer gemaakt.

Ondanks de nodige kritiek op het spel is PSG het nieuwe seizoen in de Ligue 1 begonnen met 21 punten uit zeven wedstrijden. Zodoende hebben de Parijzenaars nu al een gat van zeven punten geslagen met Olympique Marseille. De achtervolger heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Zaterdagavond (21.00 uur) speelt PSG in eigen huis tegen Montpellier.

Ligue 1

gerelateerd