Linssen mag sc Heerenveen alweer bedanken: "Een kantelpunt"

23 september 2021 – Bryan Linssen was woensdagavond de gevierde man bij Feyenoord. Hij scoorde de bevrijdende 2-0 tegen sc Heerenveen. Voor hem persoonlijk was het ook een mooi moment: het was zijn honderdste treffer in de Eredivisie. Dat die tegen de Friese club gemaakt wordt? Het lijkt geen verrassing te zijn.

Linssen mag sc Heerenveen alweer bedanken: "Een kantelpunt"

"Twaalf van die honderd maakte ik er tegen deze club. Ik heb dit nooit eerder gezegd in de media, maar SC Heerenveen was in mijn carrière heel vaak een kantelpunt. Ooit maakte ik bij FC Groningen mijn eerste goal tegen ze, nadat ik een tijd droog had gestaan. Met Heracles hetzelfde en vorig seizoen maakte ik er dus drie tegen Heerenveen en was dat inderdaad ook een soort van begin van een goede serie met goals. Heel vaak moest ik die club blijkbaar treffen om weer het goede gevoel te krijgen", vertelt Linssen in gesprek met Voetbal International.

Van al die doelpunten was die van gister wellicht de mooiste. Met een hakbal uit de draai verschalkte hij doelman Erwin Mulder. "Vorig jaar had ik een periode waarin ik niet scoorde. Probleem is dat je dan gaat nadenken en dan maakt het niet uit of je bij Fortuna Sittard speelt, FC Groningen of Feyenoord. Zodra een spits gaat nadenken voor de goal, gaat het fout. Juist die goal tegen Heerenveen toont aan dat als ik doe wat in me opkomt, het meeste resultaat oplevert", aldus de vleugelaanvaller, die dit seizoen de eerste spits is onder Arne Slot.

"Als ik de volgende wedstrijd een kans mis, zullen er nog steeds mensen zijn die zeggen: Linssen is geen echte spits. Ik zal altijd ter discussie staan, tot ik ooit weg ga. Zo gaat dat gewoon. Zo lang ik blijf scoren, verstomt die kritiek, dan kan niemand wat zeggen. Ik weet wat me te doen staat", stelt Linssen, die een beetje moe wordt van de opmerkingen dat hij geen echte aanvalsleider is. In het Algemeen Dagblad is hij duidelijk: "Volgens mij ben ik met samen Haller topscorer van Nederland. Dat klopt toch?"

Eredivisie

gerelateerd