Piqué neemt het op voor Koeman, Roberto voert druk juist op

24 september 2021 – Terwijl de druk op Ronald Koeman in Spanje alleen maar toeneemt, krijgt de trainer van FC Barcelona uit diverse hoeken ook steun. Zo ook van zijn verdediger Gerard Piqué. De veteraan gaf na afloop van het 0-0 gelijkspel tegen Cadiz aan dat binnen de club vooral de eenheid bewaard moet blijven.

Piqué neemt het op voor Koeman, Roberto voert druk juist op

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"We maken een periode door die we niet gewend zijn", schetste Piqué tegenover Marca. "Het zijn turbulente jaren. Een nieuwe voorzitter, een nieuwe trainer... Samen moeten we geduld opbrengen. Natuurlijk wil iedereen winnen, maar er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. We kunnen allemaal klagen of we kunnen strijden. De spelers zijn hier om te strijden. Laten we ons niet in twee kampen verdelen. We staan achter de president en achter de trainer."

Sergi Roberto 
Terwijl Piqué dus een oproep deed om Koeman te blijven steunen, leek Sergi Roberto de druk juist op te voeren. Na afloop van de wedstrijd verklaarde hij nog altijd veel te eisen van Barcelona. "Bij deze club moeten we spelen om La Liga te winnen. Ik ben er niet in geïnteresseerd om om een plek de top vier te spelen. We hebben een goede ploeg. Er zijn wat spelers vertrokken, maar dat mag geen excuus zijn. We moeten met elkaar als doel stellen om La Liga te winnen."

Even later werd Koeman tijdens zijn persconferentie geconfronteerd met die woorden, waarbij hij aangaf niet blij te zijn met de uitspraken van Sergi Roberto. "Ik heb al vaker gezegd dat je elke wedstrijd moet proberen te winnen en altijd voor de prijzen moet gaan", begon hij. "Maar je moet ook realistisch zijn. Je moet ook kijken naar de ploeg die we hebben en de spelers die we missen. Misschien als alle spelers beschikbaar zijn... maar nu missen we er zeven."

Lees ook: Koeman woest: "In dit land word je om niks weggestuurd"

LaLiga

gerelateerd