Van Basten luidt noodklok: "We moeten het voetbal bewaken"

26 september 2021 – Marco van Basten begrijpt niet dat er weinig wordt ingegrepen als spelers tijdrekken. De voormalig topspits ergerde zich deze week aan het spelbederf van diverse spelers, die met tijdrekken voor veel frustratie zorgden. Van Basten luidt aan tafel bij Ziggo Sport-programma Rondo de noodklok.

Van Basten luidt noodklok: "We moeten het voetbal bewaken"

Van Basten is al jarenlang een grote tegenstander van tijdrekken en deed al eerder voorstellen om ermee af te rekenen. "Je krijgt die tijd niet terug. Scheidsrechters weten ook niet wat ze er mee moeten, bij iedere beslissing komen er een paar mensen op ze afgestormd." Hij zag dat de wedstrijd tussen Atalanta en Inter zuiver slechts 47 minuten duurde.

Het is de reden dat Van Basten, die bij de FIFA al in de spelregelcommissie zat, hoopt dat er snel iets verandert. "We moeten het voetbal blijven bewaken", vervolgt de voormalig spits van onder meer Ajax en AC Milan. Van Basten stoorde zich deze week vooral tijdens de wedstrijden van FC Barcelona, waar Eibar en Granada veel tijd smokkelden.

Jaime Mata, speler van Getafe, gaf het tijdrekken deze week een nieuwe dimensie. Tijdens de ontmoeting met Atlético Madrid werd er buiten de lijnen een overtreding op hem gemaakt, maar hij krabbelde snel op en ging geblesseerd in het veld liggen.

Eredivisie

gerelateerd